Ξεκίνησε η διασταύρωση εισοδήματος με τα περιουσιακά στοιχεία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε η διασταύρωση εισοδήματος με τα περιουσιακά στοιχεία

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου οικονομίας μπαίνουν οι φορολογικές δηλώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών για τις οποίες και γίνεται αντιπαραβολή εισοδήματος με τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2008, οι επτά στους δέκα των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν...εισόδημα κάτω από το όριο του αφορολόγητου.

Περισσότερα από 275.000 άτομα έκαναν δήλωση για εισόδημα ως 10.000 ευρώ. Σχεδόν 65.000 άτομα δήλωσαν ότι το εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 20.000. Από το ένα εκατομμύριο ατόμων που δεν είναι μισθωτοί μόνο οι 49 δήλωσαν ... πλούσιοι, δηλαδή έκαναν δήλωση εσόδων πάνω από 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία. το υπουργείο αντιπαραβάλει το εισόδημα με τα υπόλοιπα στοιχεία του φορολογούμενου, όπως τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, οι πισίνες, τα σκάφη αναψυχής και οι οικιακές βοηθοί.

Στις περιπτώσεις που θα υπάρχει αντίθεση μεταξύ εισοδήματος και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα έχουν και τις ανάλογες κυρώσεις, ενώ σε πρώτη φάση μάλλον θα υποχρεούνται να δηλώνουν τουλάχιστον όσα προβλέπονται με βάση τα τεκμήρια.

Στο μεταξύ, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων ατόμων από ποικίλες ειδικότητες ώστε να καλυφθούν διάφορες πλευρές του οικονομικού εγκλήματος. Επίσης, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες στην πρόσληψη 100 επιπλέον υπαλλήλων, οι οποίοι θα στελεχώσουν διοικητικά τη νεοσύστατη υπηρεσία.
Οι «Ράμπο» του κ. Χρυσοχοΐδη θα συνεργάζονται στενά με τις υπηρεσίες του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών και θα κινούνται μεθοδικά, αθόρυβα και συντονισμένα, κατά τα πρότυπα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Υπεύθυνος στη νέα υπηρεσία είναι πολύ πιθανόν να τοποθετηθεί ο εισαγγελέας Β. Φλωρίδης, αδελφός του βουλευτή του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργού κ. Γ. Φλωρίδη, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με το οικονομικό έγκλημα και εκτιμάται ότι διαθέτει όλα τα προσόντα για να οργανώσει και να κατευθύνει έναν τέτοιο απαιτητικό μηχανισμό.
Bookmark and Share