Ο Τούρκος Υπ.Εξωτερικών για την ισραηλινή επίθεση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο Τούρκος Υπ.Εξωτερικών για την ισραηλινή επίθεση

"Πειρατεία" χαρακτήρισε ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου την ισραηλινή επίθεση στη νηοπομπή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τόνισε ότι η Τουρκία έχει την αναγκαία δύναμη να "υπερασπιστεί μέχρι τέλους" τα...δικαιώματα των πολιτών της. Μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι "καμία χώρα δεν είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για μια τέτοια πειρατική δραστηριότητα κάποιας χώρας εναντίον πολιτών άλλων χωρών" και επεσήμανε ότι "είναι παράνομο και το εμπάργκο που εφαρμόζεται εναντίον της Γάζας.

Δεν έχει καμία νομιμότητα από διεθνή άποψη". Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι "εμείς θα προβούμε σε όλα τα αναγκαία βήματα. Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει προνόμια. Οι πολίτες μας να είναι ήσυχοι. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα δικαιώματά τους. Έχουμε τη δύναμη αυτή".

Ο Α. Νταβούογλου είπε ότι το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών είναι σε επικοινωνία με τις 32 χώρες, πολίτες των οποίων είναι μεταξύ των επιβατών των πλοίων της νηοπομπής και σημείωσε πως "πρόκειται για στάση εναντίον δραστηριότητας της διεθνούς κοινότητας, με εκπροσώπους από 32 χώρες". Ο τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκία ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ.

1 σχόλιο:

Bookmark and Share