Aγάπη και μίσος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Aγάπη και μίσος..

Οι σχέσεις των βιομηχάνων με την εκάστοτε κυβέρνηση έχουν περάσει από σαράντα κύματα

Από τη δεκαετία του '70, όταν ο ΣΕΒ κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για «σοσιαλμανία» και τη δεκαετία του '80, όταν βρισκόταν σε πόλεμο με την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχουν αλλάξει πολλά. Πριν από δέκα χρόνια ο Κώστας Λαλιώτης είχε αποκαλέσει τον ΣΕΒ...«παραμάγαζο της Ρηγίλλης», αν και η στάση των βιομηχάνων απέναντι στις κυβερνήσεις της περιόδου 1996-2004 ήταν μάλλον ευνοϊκή. Φαίνεται ότι όσα είπε προχθές ο νυν πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος κατά του πολιτικού συστήματος ερέθισαν σχεδόν τους πάντες. Εξ ου και η σκληρή επίθεση εναντίον του χθες στη Βουλή.
Με προεξάρχοντα τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, ο οποίος τον παρομοίασε με την «ψείρα που χόρτασε και βγήκε στον γιακά». Για να ακολουθήσουν η επίθεση του Γ. Καρατζαφέρη κατά των... κεφαλαιοκρατών και οι συγκαλυμμένες απειλές τού στιλ «αρκετά τους ανεχθήκαμε». Οι επιθέσεις από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενες.
Μέσα σ' αυτά υπάρχουν ορισμένα περίεργα.
Η επίθεση του Καστανίδη μάλλον δεν συμβαδίζει με όσα είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέλευση του ΣΕΒ, παρόντος του Δασκαλόπουλου.
Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΕΒ συνέπεσαν σε πολλά που πρέπει να γίνουν για την οικονομία και το κράτος. Από την άλλη, η Ν.Δ. απέφυγε να εμπλακεί στην υπόθεση, μολονότι ο Δασκαλόπουλος ήταν μάλλον «ξινός» με τον Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα.
Πάνω από το πολιτικό σύστημα πλανιέται το φάντασμα κάποιου Ελληνα Μπερλουσκόνι. Αλλά αρκούν οι απειλές και τα ξόρκια;
Bookmark and Share