Σκάνδαλο παιδεραστίας με Έλληνα δάσκαλο στη Γερμανία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο παιδεραστίας με Έλληνα δάσκαλο στη Γερμανία

Ένας δάσκαλος του ελληνικού δημοτικού σχολείου στο Βούπερταλ της Γερμανίας, ηλικίας 56 ετών, κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά 5 μαθήτριες, ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων.
Όπως έχουν...καταθέσει τα θύματα, ο δάσκαλος ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τις μαθήτριες στη μελέτη τους μετά το πέρας των μαθημάτων, ώστε να τις απομονώσει και να επιδοθεί στο νοσηρό πάθος του.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες γονέων και αφού η υπόθεση έφθασε στη γερμανική εισαγγελία, η οποία άσκησε δίωξη, ο δάσκαλος ετέθη σε διαθεσιμότητα από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ.
Αυτό, όμως, που προκαλεί αγανάκτηση στην ελληνική κοινότητα του Βούπερταλ είναι ότι ο 56χρονος δάσκαλος δεν έχει παυθεί, αλλά εξακολουθεί να εργάζεται στο γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ελληνικό προξενείο του Ντίσελντορφ.
Σημειώνεται, δε, ότι ο γερμανικός νόμος επιτρέπει την απόλυση εργαζομένων, εφόσον κατηγορούνται για ειδεχθή εγκλήματα, ασχέτως αν δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα.
Η μετάθεση του δασκάλου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, έγινε με μέριμνα της συντονίστριας του γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,. Εναντίον της έχει διεξαχθεί ήδη ΕΔΕ το πόρισμα της οποίας αναμένεται.
Απαντώντας σε ερωτήσεις Γερμανών δημοσιογράφων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Μαρκουλάκης, διαχωρίζει τη θέση του και δηλώνει αναρμοδιότητα: «Υπάγομαι διοικητικά στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η συντονίστρια, στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα και δεν σχολιάζω την υπόθεση».
zougla.gr
Bookmark and Share