Ισπανοί εισαγγελείς κατά πρακτόρων της CIA - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ισπανοί εισαγγελείς κατά πρακτόρων της CIA

Οι εισαγγελείς του εθνικού δικαστηρίου της Ισπανίας είναι πιθανό να επιδιώξουν τη σύλληψη δεκατριών πρακτόρων της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) με την κατηγορία ότι...χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας όταν το αεροσκάφος τους προσγειώθηκε και πραγματοποίησε σύντομη στάση στην Ισπανία το 2004.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η πρώην κυβέρνηση της Ισπανίας φαίνεται ότι είχε επιτρέψει στην αμερικανική διοίκηση του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους να χρησιμοποιεί τα ισπανικά αεροδρόμια για σύντομες στάσεις των αεροσκαφών της τα οποία μετέφεραν ύποπτους για τρομοκρατία σε κέντρα κράτησης όπως το Γκουαντάναμο.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το προσωπικό της CIA που επέβαινε σε αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Ιανουάριο του 2004 χρησιμοποίησε πλαστά βρετανικά διαβατήρια για να μπει στην Ισπανία.
Οι ισπανοί ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς την ΠΓΔΜ, όπου σύμφωνα με ισχυρισμούς η CIA απήγαγε τον γερμανό πολίτη Χαλέντ αλ Μάσρι και τον μετέφερε στο Αφγανιστάν.Η ίδια υπόθεση διερευνάται και στην Γερμανία.
Bookmark and Share