Tούρκος ΥΠΕΞ: "Επανάσταση" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Tούρκος ΥΠΕΞ: "Επανάσταση" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdogan στην ελληνική πρωτεύουσα την Παρασκευή θα σημάνει μια «επανάσταση» στις σχέσεις των δυο χωρών, δήλωσε ο...Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μιλώντας σε Τουρκικό κανάλι, ο Davutoglu υποστήριξε πως οι συνομιλίες, οι οποίες θα διαρκέσουν δυο μέρες, θα μοιάζουν με «κοινό υπουργικό συμβούλιο».
Υπενθυμίζεται πως ο Erdogan θα συνοδεύεται από δέκα υπουργούς και πλήθος επιχειρηματιών.
«Αυτή η επίσκεψη είναι κατά μια έννοια μια επανάσταση» τόνισε ο Davutoglu προσθέτοντας πως οι συνομιλίες «θα οδηγήσουν σε αλλαγή νοοτροπίας» του Ελληνικού και Τουρκικού λαού.
«Όχι μόνο πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις εντάσεις, αλλά και να μεγιστοποιήσουμε τους τομείς συνεργασίας ώστε η έννοια της έντασης να διαγραφεί από τη σκέψη και των δυο πλευρών,» συμπλήρωσε.
H βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία και τη Συρία αποδεικνύει πως η πρόοδος είναι δυνατή και με την Ελλάδα, είπε.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι δυο πρωθυπουργοί θα είναι επικεφαλής της πρώτης συνάντησης μιας πλατφόρμας διαβούλευσης, η οποία αποτελείται από δέκα υπουργούς από κάθε χώρα, και η οποία φαίνεται πως θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.
Bookmark and Share