Ο πόλεμος του "Zenith" συνεχίζεται στη Ρόδο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο πόλεμος του "Zenith" συνεχίζεται στη Ρόδο

Σε «θέση μάχης» φέρονται να προχωρούν τουριστικοί φορείς και επαγγελματίες της Ρόδου προκειμένου να αποτρέψουν τη «δράση» των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και να επιτρέψουν την ομαλή αποβίβαση στο νησί των περισσοτέρων από... 1.000 τουριστών του κρουαζιερόπλοιου «Zenith», το οποίο αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 20 του μήνα, ημέρα απεργίας για τους Έλληνες ναυτεργάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση έχει παρέμβει ο νομάρχης και έχει κινητοποιηθεί η Εισαγγελία, με εντολή να υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και φρούρησης στο λιμάνι για να μην εμποδιστεί η αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου.
Η Ρόδος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, καθώς καταγράφεται μείωση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, οι οποίοι, λόγω του ότι ανήκουν σε πακέτα all inclusive, έχουν περιορίσει την ψυχαγωγία και τη διασκέδασή τους, και συνεπώς τα έξοδά τους, εντός των ξενοδοχειακών μονάδων στις οποίες διαμένουν.
Από την πλευρά της, η ΠΝΟ, η οποία αντιδρά στην άρση του καμποτάζ, υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο στελεχώνεται από πολυεθνικό και χαμηλόμισθο πλήρωμα, το οποίο ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών. Σημειώνεται πως η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία και στις 31 Μαΐου, όταν και αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο να «δέσει» στο λιμάνι του Πειραιά.
Bookmark and Share