Ιταλία: 104 δισ. ευρώ επαναπατρίστηκαν με την "αμνηστία"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ιταλία: 104 δισ. ευρώ επαναπατρίστηκαν με την "αμνηστία"!

Η φορολογική αμνηστία που παραχώρησε το ιταλικό κράτος, και η οποία έληξε στα τέλη Απριλίου, απέφερε τον επαναπατρισμό, ή τη ρύθμιση, συνολικά 104,5 δισ.ευρώ, και επέτρεψε στο δημόσιο να ενθυλακώσει φόρους...5,6 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η παράταση του μηχανισμού ρύθμισης από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου επέτρεψε τη ρύθμιση «9,2 δισ. ευρώ και είσπραξη 694 εκατ. ευρώ. Το 95% των 9,2 δισ. αυτών επέστρεψαν στην Ιταλία», τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως χάρις στην αμνηστία ρυθμίσθηκαν 95 δισ. ευρώ στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου -15 Δεκεμβρίου.
Η όλη επιχείρηση περαιώθηκε με τη ρύθμιση «104,5 δισ.ευρώ (εκ των οποίων το 98% επαναπατρίσθηκε στην Ιταλία) και εισπράξεις 5,6 δισ. ευρώ για τη δημόσια διοίκηση», τονίζεται.
Χάρις στον μηχανισμό αυτό, οι Ιταλοί μπορούν να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους με την καταβολή μίας μικρής αποζημίωσης για τα αδήλωτα στην εφορία περιουσιακά στοιχεία και τα χρήματα που διατηρούσαν στο εξωτερικό , ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες, αφήνοντάς τα στη χώρα που είναι τοποθετημένα, εξασφαλίζοντας ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών με την Ιταλία.
Με γνώμονα την επιτυχία της όλης επιχείρησης, που αρχικά είχε προβλεφθεί να έχει τρίμηνη διάρκεια, η Ιταλία αποφάσισε την παράτασή της έως τον Απρίλιο, αυξάνοντας παράλληλα τον προβλεπόμενο φόρο από 5% έως τον Δεκέμβριο, σε 6% και κατόπιν σε 7% από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Απριλίου.
Το μέτρο ξεσήκωσε μείζονα πολεμική στο εσωτερικό της χώρας, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβερνητική πλειοψηφία πως έτσι διευκολύνει τη νομιμοποίηση των κερδών της Μάφια και των φοροφυγάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share