"Η τακτική του ΠΑΜΕ πλήττει τις θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο", - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Η τακτική του ΠΑΜΕ πλήττει τις θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο",

γράφει ο Ευρωπαικός Τύπος
ενώ οι ..ανεκδιήγητοι αλλά και ανεύθυνοι "εργατοπατέρες" ετοιμάζουν νέα επιζήμια κινητοποίηση και αποκλεισμούς σε λιμάνια την ερχόμενη Τρίτη!

Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung (Faz) επισημαίνει σήμερα : «Οι απεργοί του συνδικάτου ΠΑΜΕ, γύρω στα 200 άτομα, εμπόδιζαν τον απόπλου των πλοίων παρά το γεγονός ότι ελληνικό δικαστήριο είχε κηρύξει την απεργία παράνομη. Φαίνεται ότι αυτό δεν ενοχλεί κανέναν.»
«Το συνδικάτο ΠΑΜΕ είναι...
μικρότερο από την ΑΔΕΔΥ ή τη ΓΣΕΕ, αλλά σε αντίθεση με τα δύο μεγάλα συνδικάτα -εκ των οποίων η ΓΣΕΕ στηρίζει βασικά την κυβέρνηση Παπανδρέου- εμφανίζεται εξ αρχής εντελώς ασυμβίβαστο. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα, γγ του ΚΚΕ, το οποίο έχει την πλειοψηφία στο ΠΑΜΕ, είχε χαράξει τη γραμμή αυτή την άνοιξη δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση ψεύδεται και πως θα πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση.»
«Το ΠΑΜΕ έχει εμποδίσει και άλλες φορές τουρίστες να επιβιβαστούν σε πλοία, όμως στο μεταξύ υπάρχουν αντιδράσεις στην τακτική αυτού του συνδικάτου. Εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ ότι έτσι πλήττει τις θέσεις εργασίας σε έναν τομέα που είναι καλά οργανωμένος και αναγκαίος στην οικονομία της χώρας.»

Η επίσης γερμανική Süddeutsche Zeitung στο ίδιο πνεύμα επαναλαμβάνει τις δηλώσεις του κ. Γερουλάνου -που αναδημοσιεύονται και από τη Ντόιτσε Βέλλε- ότι οι τουρίστες που αποκλείονται λόγω απεργιών θα αποζημιώνονται και καταλήγει: «Ο τουριστικός κλάδος συνιστά το 15% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές οι κρατήσεις την περίοδο που διανύουμε έχουν μία μείωση της τάξεως του 10 με 12%. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η TUI ανακοίνωσε ότι υπάρχει ανοδική τάση στις κρατήσεις για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται μήπως οι συνεχείς κινητοποιήσεις και οι απεργίες πλήξουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό.»

Οι "εργατοπατέρες" του ΠΑΜΕ πάντως δεν δείχνουν να πτοούνται ανακοινώνοντας σήμερα νέους αποκλεισμούς σε λιμάνια την ερχόμενη Τρίτη.Ενδιαφέρον θα έχει αυτή τη φορά η αντίδραση της κυβέρνησης καθώς πολλές φωνές ακόμα και από το εσωτερικό της ζητούν δυναμικότερη απάντηση στις ανεύθυνες και επιζήμιες κινητοποιήσεις στα λιμάνια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share