Ιρακινός πούλαγε αρχαία αλλά και ραδιενεργό υδράργυρο(!) στην Αθήνα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ιρακινός πούλαγε αρχαία αλλά και ραδιενεργό υδράργυρο(!) στην Αθήνα..

Αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας αλλά και σημαντική ποσότητα ραδιενεργού υδραργύρου, υλικού που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή «βρόμικων» βομβών, (για επιμόλυνση εδαφών, υδάτων κλπ) προόριζε προς πώληση ένας 36χρονος Ιρακινός ο οποίος...συνελήφθη χθες από άνδρες της ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από πληροφορίες για τις κινήσεις του, εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αρχαίων και του έκλεισαν ραντεβού στο ξενοδοχείο "INTERCONTINENTAL".

Εκεί, αφού πρώτα τον πλήρωσαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για την αγορά αρχαίων, τον συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του 17 αρχαία αντικείμενα, κυρίως μικρά αγγεία που χρονολογούνται στον 5ο π.Χ αιώνα.

Αυτό που κινητοποίησε, όμως, ολόκληρη σχεδόν την αστυνομία είναι το γεγονός ότι ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με ποσότητα υδραργύρου, ενός επικίνδυνου και απαγορευμένου υλικού που θεωρείται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως «βρόμικη βόμβα» γθια την επιμόλυνση εδαφών, υδάτων κλπ.

Ετσι ενώ αρχικά η σύλληψη του Ιρακινού παρέπεμπε σε απλή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, η αστυνομία εξετάζει πλέον και άλλα ενδεχόμενα
Bookmark and Share