Οι αλλαγές (..στο παρά πέντε) που ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος στο Εργασιακό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Οι αλλαγές (..στο παρά πέντε) που ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος στο Εργασιακό

Ο Αντρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε μικρές αλλαγές στο Εργασιακό στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες...πρόκειται για μικρές βελτιωτικές αλλαγές που είχαν δρομολογηθεί και ο υπουργός Εργασίας τις παρουσίασε, ώστε να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών.

Έτσι, έως και έξι μήνες νωρίτερα, και όχι τέσσερις όπως προέβλεπε το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος, θα πρέπει να προειδοποιούν οι εργοδότες τον εργαζόμενο για την απόλυσή του προκειμένου να του καταβάλλουν την μισή αποζημίωση.

Τις αλλαγές τις ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής.
Επίσης ανακοίνωσε ότι οι εργοδότες που θα απολύουν άτομα άνω των 55 ετών, και όχι 57 όπως αναφερόταν στο προεδρικό διάταγμα, θα πρέπει να πληρώνουν το 50-80% του κόστους αυτασφάλισης των απολυμένων.

Το ποσό αυτό θα πρέπει να καταβάλλεται μέχρι και το 65ο έτος της ηλικίας οπότε και θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Όσον αφορά στο θέμα της διαιτησίας ο υπουργός Εργασίας ζήτησε τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων προκειμένου να καταλήξει στην τελική μορφή της ρύθμισης.
Bookmark and Share