Δυσμενή μετάθεση στη Λήμνο για τον ..μερακλή υιό Ζαγορίτη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Δυσμενή μετάθεση στη Λήμνο για τον ..μερακλή υιό Ζαγορίτη

Από το Πολεμικό Μουσείο σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο της Λήμνου θα βρεθεί ο ναύτης Μάκης Ζαγορίτης μετά την ''ροζ'' επιθεώρηση της...Τζούλιας Αλεξανδράτου στο στρατόπεδο, κατόπιν πρόσκλησης του ίδιου. Εν τω μεταξύ στο φως της δημοσιότητας βγήκαν και νέες φωτογραφίες από εκείνο το βράδυ...

Σε αυτές απεικονίζεται η Τζούλια Αλεξανδράτου με τον Μάκη Ζαγορίτη και τον μανατζέρ της, Μένιο Φουρθιώτη, στο πάρκινγκ του Πολεμικού Μουσείου και ώρα πέντε τα ξημερώματα. Ένα πολυτελές τζιπ με τον Μάκη Ζαγορίτη και τη Τζούλια πλησιάζει την πύλη, ο ναύτης Ζαγορίτης λέει κάτι στον φρουρό και η μπάρα ανοίγει... Λίγο αργότερα η Τζούλια κάνει surprise στους ναύτες στους θαλάμους τους και επιθεωρεί με τον δικό της τρόπο το ελληνικό ναυτικό!

Μετά από τη... ''ροζ'' επιθεώρηση της Τζούλιας λοιπόν, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας παρήγγειλε ένορκη διοικητική εξέταση, το πόρισμα της οποίας βγήκε σε χρόνο ρεκόρ, αφού φυσικά δε χρειάστηκε να γίνει και καμιά φοβερή έρευνα... Οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τα πάντα...

Και μετά από το πόρισμα, σειρά είχαν οι ποινές... Ο ναύτης λοιπόν Μάκης Ζαγορίτης, γιος του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Λήμνο και συγκεκριμένα ένα απομακρυσμένο φυλάκιο δυόμισι ώρες από το λιμάνι. Επιπλέον του επιβλήθηκαν 60 μέρες φυλακή (εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση στο Πειθαρχείο).

Ποινές επιβλήθησαν και στον φρουρό, που επέτρεψε την είσοδο της Τζούλιας και του Μάκη τα ξημερώματα στον στρατιωτικό χώρο, καθώς και σε όσους είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα.

Ο Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας, που κινδυνεύουν να μολύνουν τις ένοπλες δυνάμεις. ''Υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας που η κοινωνία πολλές φορές δυστυχώς τα ανέχεται και επικοινωνιακά τα αναπαράγει. Και επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις εφάπτονται και με αυτές τις πτυχές της κοινωνίας, πολλές φορές κινδυνεύουν να μολυνθούν από τα φαινόμενα αυτά. Γι’ αυτό οι διαταγές μου είναι να υπάρχει επαγρύπνηση και υποδειγματική αυστηρότητα.'' δήλωσε.


2 σχόλια:

  1. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΛΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ κ.ΖΑΓΟΡΙΤΗ ? ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ? ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ . ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΚΟΥΕΙ Η ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΦΟ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΚΟΥΕΙ 'Η ΚΟΥΦΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 300 - ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ -ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραθέτω τα ακόλουθα ενδιαφέροντα για την μετάθεση του Ζαγορίτη:
    1) Δεν υπάρχει απόσταση 2,5 ωρών στην Λήμνο. Το νησί είναι πεδινό

    2) Το εν λόγω φυλάκιο (ΕΦ Πλάκας) απέχει από την πόλη της Μύρινας 1 ώρα με φορτηγό Steyer, 40 λεπτά με φορτωμένη "καναδέζα", 30 λεπτά με πολιτικό Ι.Χ. ή με το αμάξι του ταξίαρχου, 20 λεπτά με το αμάξι του στρατιωτικού ιερέα (μπορεί να τρέχει όσο θέλει επειδή δεν τον σταματά η στρατονομία!)

    3) Ο Ζαγορίτης δεν θα πάει στο φυλάκιο επειδή δεν υπάρχει θέση για ναύτες στο φυλάκιο. Η δύναμη του φυλακίου προέρχεται από το 285 ΜΚΤΠ και από τον 88 Λ.ΔΒ που έχει την ευθύνη του ραντάρ.

    4) Ο Ζαγορίτης θα πάρει μετάθεση για το Ναυτικό Κλιμάκιο Λήμνου που διαθέτει μόνο ένα τζιπ και ένα κτίριο μέσα στο λιμάνι (δίπλα στην πόλη της Μύρινας).

    5) Ο φάρος που βρίσκεται στο Ε.Φ. ανήκει μεν στο Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) αλλά συντηρείται από την Ειδική Υπηρεσία Φάρων που εδρεύει στον Πειραιά και επιθεωρεί του φάρους μία φορά το έτος (από Μάιο μέχρι Οκτώβριο). Ο μόνος από το Π.Ν. που επισκέπτεται τον αυτόματο φάρο είναι ένας κελευστής: μία φορά την εβδομάδα (αν έχει καλό καιρό) φεύγει από το σπίτι του και επισκέπτεται τον αυτόματο φάρο. Μαζεύει χόρτα (!) και φεύγει. Τα έζησα επί μήνες.

    6) Η μόνη δουλειά του Ναυτικού Κλιμακίου Λήμνου είναι να εξυπηρετεί τα πλοία του Π.Ν. που προσεγγίζουν κάποιο λιμάνι του νησιού

    7) Το οίκημα του εν λόγω φάρου (πρώην κατοικία φαροφυλάκων) έχει μετατραπεί με απόφαση του αρχηγού Γ.Ε.Ν. από το 2006 σε θέρετρο για αξιωματικούς του Π.Ν. και για τις οικογένειες τους. Αυτή η παραχώρηση έγινε αφού το οίκημα δεν φιλοξενεί πλέον φαροφύλακες, λόγω της αυτοματοποίησης του φάρου.

    Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

    Ηλίας, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share