Σήμερα το πόρισμα για το Βατοπαίδι. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Σήμερα το πόρισμα για το Βατοπαίδι.

Σήμερα το μεσημέρι θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.
Κατά την... τελευταία συνεδρίαση, τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - κατέβαλαν προσπάθεια σύνταξης, τουλάχιστον κάποιων κοινών «πορισματικών θέσεων» για την στοιχειοθέτηση, την εξέλιξη του σκανδάλου και τις πολιτικές ευθύνες των υπουργών και υφυπουργών που διαχειρίστηκαν την δημόσια περιουσία - αν και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να καταλήξουν από κοινού, σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για να παραπεμφθούν στην Προανακριτική Επιτροπή που θα ακολουθήσει.
Η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι, οπότε θα γνωστοποιηθεί και το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας, όπως επίσης και το πόρισμα της Επιτροπής (που θα είναι το πόρισμα της πλειοψηφίας), ακολουθούμενο από παραρτήματα που θα αφορούν τα «πορίσματα» των υπολοίπων κομμάτων.
Από πλευράς του, το ΚΚΕ διευκρίνισε πως, παρότι συμφωνεί σε ορισμένες από τις διαπιστώσεις των υπολοίπων, δεν μετέχει στην συνεννόηση, καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του για θεσμικές παρεμβάσεις που θα αφορούν την ακύρωση των αυτοκρατορικών χρυσόβουλων και των εκκλησιαστικών σιγιλίων ως τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και για ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τη λίμνη Βισθωνίδα (κάτι που είχε προτείνει στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ αλλά στη συνέχεια θεώρησε αχρείαστο).
Bookmark and Share