Ο Eυ.Βενιζέλος στο Αμπού Ντάμπι για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ο Eυ.Βενιζέλος στο Αμπού Ντάμπι για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, με...αξιωματούχους του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι. Ο κ. Βενιζέλος συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, αναπληρωτή ανώτατο διοικητή των ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου και στη Μεσόγειο.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το Αμπού Ντάμπι στη συνεργασία του με την Ελλάδα και ο στρατηγικός χαρακτήρας της συμμετοχής του στα Ελληνικά Ναυπηγεία και στο πρόγραμμα των υποβρυχίων». Η ελληνική πλευρά ελπίζει ότι η συμμετοχή της Abu Dhabi Mar στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι το πρώτο βήμα για μια συνεργασία στον ευρύτερο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που δεν αφορά μόνον ναυπηγήσεις αλλά και την αεροπορική βιομηχανία και άλλες δραστηριότητες.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ομίλου στον οποίο ανήκει η Abu Dhabi Mar. Κατά τη συνάντηση αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία και στις ευκαιρίες που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αναλάβουν διάφορα επενδυτικά προγράμματα στην Δυτική περιοχή του Αμπού Ντάμπι, που αποτελεί το ενεργειακό κέντρο του εμιράτου.
Bookmark and Share