2 πρωτοτυπίες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

2 πρωτοτυπίες..

Η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη χθες μεταξύ της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ διεκδικεί δύο πρωτοτυπίες.

Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση είχε...επενδύσει τόσα πολλά στην υπογραφή, για να μη βρεθεί η ίδια στη δυσάρεστη θέση να παγώσει νομοθετικά τους μισθούς και τις συντάξεις (σ.σ. είχαν παγώσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για πρώτη και μοναδική φορά το 1985, επί Ανδρέα Παπανδρέου).

Για πάγωμα είχε μιλήσει προ μηνός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε γίνει μεγάλο θέμα στον Τύπο και είχαν ξεσηκωθεί οι συνδικαλιστικοί φορείς. Μετά τις αντιδράσεις ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση θα δώσει χρόνο στους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν μεταξύ τους.
Και συμφώνησαν, όχι ακριβώς σε πάγωμα αλλά ούτε και σε ζέσταμα. Για τον λόγο αυτό χθες ο κ. Παπανδρέου, από τον Πόρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του ή μάλλον την ανακούφισή του, κάνοντας λόγο για κοινωνική συνεννόηση σε δύσκολες εποχές. Παράλληλα, όμως, την ικανοποίησή της εξέφρασε και η αξιωματική αντιπολίτευση με τον εκπρόσωπό της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να μιλάει για «σοβαρότητα και ωριμότητα των κοινωνικών εταίρων».
Ομως, κυβέρνηση και Ν.Δ. συνέπλευσαν χθες και σε ένα άλλο θέμα, αυτό της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς να εξαγοράσει την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ποιος είπε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας δεν τα βρίσκουν στα καλά και συμφέροντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share