Χάος στο Ελ. Βενιζέλος από την «λευκή απεργία» των ελεγκτών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Χάος στο Ελ. Βενιζέλος από την «λευκή απεργία» των ελεγκτών

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες προκαλεί η «λευκή απεργία» στην οποία προχώρησαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με μία στις δύο πτήσεις να καθυστερούν από 15 λεπτά μέχρι οχτώ ώρες.Καθυστερήσεις σε 125 πτήσεις που...φτάνουν μέχρι και τις 2 ώρες καταγράφησαν απο τις 07.30 το πρωί στο Ελ Βενιζέλος ενω τρείς πτήσεις -μία της Easy Jet, μία της Vueling και μία της Ολυμπιακής- ακυρώθηκαν.Σε μία περίπτωση, στην πτήση για Μαδρίτη, η καθυστέρηση έφτασε τις 4 ώρες. Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει απο το Ελ. Βενιζέλος στις 15.45 και τελικά θα αναχωρήσει στις 19.40, κάτι που, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οφείλεται στην "λευκή" απεργία των ελεγκτών.
Οπως είναι γνωστό, οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σε απάντηση, το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο την αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών για τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου, επιτρέποντας συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων ανά ώρα.
Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς το αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος μπορεί να εξυπηρετεί 44 πτήσεις την ώρα. Για σήμερα ήταν προγραμματισμένες 526 πτήσεις.
Οι ελεγκτές όμως αποφάσισαν να τηρήσουν αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς και να μήν επιτρέψουν περισσότερες πτήσεις, κάτι που γίνεται σε περιόδους αυξημένης επιβατικής κίνησης.Η απόφαση αυτή έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις πτήσεων μέσα στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου και ενώ έχουν προγραμματιστεί δεκάδες πτήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθυστερήσεις δεν αφορούν μόνο το "Ελευθέριος Βενιζέλος" αλλά το σύνολο των αεροδρομίων που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, ενώ επίσης δεν αφορά μόνο τις εσωτερικές αλλά και τις διεθνείς πτήσεις.
Η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποφάσισε να ανακαλέσει από τις άδειες τους, όλους τους ελεγκτές, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Bookmark and Share