Δύσκολο το επόμενο εξάμηνο για τα νοσοκομεία, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δύσκολο το επόμενο εξάμηνο για τα νοσοκομεία,

ικανοποιημένη εμφανίζεται η Τρόικα.

Δύσκολους χαρακτήρισε τους επόμενους έξι μήνες σε σχέση με τον περιορισμό των δαπανών η ηγεσία του...υπουργείου Υγείας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους ελεγκτές της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως έγινε γνωστό από τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Νίκο Πολύζο δεν πρόκειται να μπουν τελικώς ορκωτοί λογιστές στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από την τρόικα, παρότι είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες τέτοιες φήμες.
Στη συνάντηση που είχε η τρόικα με την Μ. Ξενογιαννακοπούλου και την Φ. Γεννήματα και τον κ. Πολύζο έγινε ξεκάθαρο ότι τα οικονομικά των νοσοκομείων ελέγχονται και θα εξακολουθούν να ελέγχονται από τους ορκωτούς λογιστές, που βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα δήλωσε ικανοποιημένη από την αρχική εφαρμογή των μέτρων, καθώς φαίνονται, όπως εκτίμησε, τα πρώτα αποτελέσματα από τον περιορισμό των δαπανών.
Ο κ. Πολύζος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν ορκωτοί λογιστές σε κάποια νοσοκομεία, εφόσον αυτό μπορεί να υποστηριχθεί νομικά, αλλά και να ζητηθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι η τρόικα έχει ήδη επισκεφθεί τα νοσοκομεία Αττικό, Γ. Γεννηματάς και Ευαγγελισμός, προκειμένου να δει και από κοντά εάν εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχουν δοθεί για περιστολή των δαπανών.

Την Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας θα γίνει και άλλη μία συνάντηση των βοηθών των ελεγκτών της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την εφαρμογή των μέτρων. Η ηγεσία, πάντως, του υπουργείου Υγείας ενημέρωσε και σήμερα τους ελεγκτές για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων και τις δαπάνες υγείας.
Bookmark and Share