Νέα τροπολογία για Διαιτησία από τον Α. Λοβέρδο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Νέα τροπολογία για Διαιτησία από τον Α. Λοβέρδο

Μένει η δρακόντεια διάταξη για τη μη χορήγηση αυξήσεων πέραν των προβλέψεων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά εξαλείφεται η...ΓΣΕΕ.
Η τροπολογία Λοβέρδου επιβάλλει μηδενικές αυξήσεις για φέτος και αναπροσαρμογές στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού για τα δύο επόμενα έτη (2011-12). Οπως ακριβώς η Σύμβαση της ΓΣΕΕ, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σ' αυτήν, μετά την έντονη αντίδραση του προέδρου της εργατικής συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλου. Ωστόσο, ο τρόπος που είναι διατυπωμένη η τροπολογία, απλώς θεσμοθετεί -και με νόμο- το περιεχόμενο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
Δεν επεκτείνει το «πάγωμα» των αυξήσεων στους μέσους μισθούς. Και αυτό, καθώς στην τροπολογία αναφέρεται ότι «από 1/7/2011 (δεν θα γίνεται δεκτή απόφαση του ΟΜΕΔ που θα χορηγεί) αύξηση των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων...».
Η ίδια πρόβλεψη υπάρχει και για το 2012. Ομως, το θέμα των κατώτατων ορίων ρυθμίστηκε με τη Σύμβαση της ΓΣΕΕ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κλαδικές συμβάσεις και οι αποφάσεις του ΟΜΕΔ για τους υψηλότερους-κλαδικούς μισθούς.
Αλλά γι' αυτούς δεν προβλέπεται το παραμικρό στην τροπολογία. Οπως εξάλλου και στο Μνημόνιο, το οποίο προβλέπει «πάγωμα» των κατώτατων αμοιβών.E-net
Bookmark and Share