Η Άγκυρα επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση μυστικής τουρκο-ισραηλινής συνάντησης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Άγκυρα επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση μυστικής τουρκο-ισραηλινής συνάντησης

Επίσημη τουρκική πηγή επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο τούρκος ..υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ο ισραηλινός υπουργός Εμπορίου Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ είχαν μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες σε μία προσπάθεια για το ξεπέρασμα της κρίσης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η συνάντηση "πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίσημη τουρκική πηγή, που δεν κατονομάζεται.
"Έχουμε ήδη διαβιβάσει στο Ισραήλ σημείωμα που περιλαμβάνει τις προσδοκίες μας απέναντί τους...οι προσδοκίες αυτές επαναδιατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης", πρόσθεσε.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Τετάρτη ότι πραγματοποιήθηκε η μυστική συνάντηση, αλλά η είδηση δεν είχε επιβεβαιωθεί παρά μερικώς από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι είχε δώσει άδεια για μια τέτοια συνάντηση.
Πρόκειται για την πρώτη τουρκο-ισραηλινή συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της νηοπομπής μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της εφόδου στη ναυαρχίδα της νηοπομπής, το τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, σκοτώθηκαν εννέα τούρκοι ακτιβιστές.
Η υπόθεση της νηοπομπής επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία. Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και ματαίωσε τρεις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share