Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η BofA ΜL - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η BofA ΜL

«Γυρίζει» το κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό.

Έπειτα και από την πρόσφατη αναβάθμιση των τιμών στόχου για τον κλάδο από τη...UBS (που ήταν η πρώτη εδώ και πολύ καιρό), σε ανάλογη κίνηση προχωρά και η Bank of America Merrill Lynch. Ο οίκος ανεβάζει υψηλότερα το στόχο για την Alpha, τη Eurobank και την Τρ. Πειραιώς, ενώ βλέπει περιθώρια ανόδου της τάξης του 50% για τη μετοχή της Εθνικής.
Έπειτα από τα σημαντικά μέχρι στιγμής κέρδη των μετοχών του κλάδου, η BofA ML δηλώνει ότι περιμένει περαιτέρω ανατιμήσεις για τις Εθνική και Alpha, οι οποίες αποτελούν και τις πρώτες της επιλογές στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Ο οίκος εντοπίζει περιθώρια ανόδου υψηλότερα του 30% στους δύο τίτλους, καθώς η μεν Εθνική πρόκειται να εμφανίσει κερδοφορία καλύτερη του κλάδου, ενώ η Alpha διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount.
Στο πλαίσιο αυτό, η BofA ML δίνει σύσταση αγοράς για την ΕΤΕ (με την τιμή στόχο στα 16 ευρώ) και για την Alpha (ανεβάζοντας τον πήχυ στα 7,9 ευρώ από τα 7 ευρώ).
Παράλληλα, τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη Eurobank(αν και ανεβάζει το στόχο στα 6,6 ευρώ από τα 6 ευρώ) και στην Πειραιώς (στα 6,2 ευρώ η τιμή στόχος, από τα 6 ευρώ).
Τα σενάρια για deals θα έχουν και συνέχεια, εκτιμά ο οίκος, ενώ από τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα εστιάσει κυρίως στην ποιότητα κεφαλαίων, τα περιθώρια, στην πρόσβαση στη ρευστότητα και την πορεία των επισφαλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share