YouTube:Σκέψεις για προβολή ταινιών επί πληρωμή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

YouTube:Σκέψεις για προβολή ταινιών επί πληρωμή

Η Google σχεδιάζει να δημιουργήσει τμήμα ταινιών τις οποίες θα μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί έναντι...χρηματικού τιμήματος, το οποίο θα εντάξει στη δημοφιλή σελίδα YouTube, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times.
Η εταιρεία έχει ήδη διαπραγματεύσεις με μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα ταινιών για τη νέα υπηρεσία του, η οποία φαίνεται ότι θα είναι ανταγωνιστική έναντι υφιστάμενων ιστοσελίδων όπως η Netflix, η iTunes και η Hulu.
Το δημοσίευμα, επικαλούμενο στελέχη των στούντιο, αναφέρει ότι το YouTube θα χρεώνει πέντε δολάρια για κάθε ταινία, δηλαδή ποσό ανάλογο με εκείνο που καταβάλουν οι χρήστες καλωδιακών και δορυφορικών τηλεοπτικών προγραμμάτων για να δουν μια ταινία.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα στούντιο και τη Google συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά «τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντατικοποιηθεί». Εκτιμάται ότι η νέα υπηρεσία θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του χρόνου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Google πειραματίστηκε με την διανομή ταινιών επί πληρωμή αλλά οι προσπάθειες είχαν μικρή κλίμακα και ήταν χρονικά περιορισμένες. Παράλληλα, φημολογείται ότι και η Apple που ελέγχει ένα μεγάλο τμήμα των ηλεκτρονικών αγορών μουσικής μέσω του iTunes είναι έτοιμη να παρουσιάσει μία παρόμοια υπηρεσία αγοράς τηλεοπτικών εκπομπών.
Bookmark and Share