Εισήγηση «κόβει» επίδομα 176 ευρώ σε δικαστικούς υπαλλήλους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εισήγηση «κόβει» επίδομα 176 ευρώ σε δικαστικούς υπαλλήλους

Υπέρ της απόρριψης των αιτήσεων δικαστικών υπαλλήλων που ζητούν την καταβολή επιδόματος ύψους 176 ευρώ για την για την τριετία 2003-2006, θα ταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο... ΣΤ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η πάρεδρος κ. Κασσιανή Μαρίνου.

Η εισήγησή της έρχεται σε αντίθεση με σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες το επίδομα των 176 ευρώ δικαιούνται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου απασχολούμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όπως είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία κ.λπ.).
Επιπλέον, ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει ότι το επίδομα των 176 ευρώ πρέπει να λαμβάνουν οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και οι δικηγόροι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που απασχολούνται με πάγια αντιμισθία.
Αντίθετα, στην εισήγησή της η πάρεδρος του ΣτΕ διατυπώνει διαφορετική άποψη και απορρίπτει τον ισχυρισμό των δικαστικών υπαλλήλων ότι η μη καταβολή του επιδόματος και σε αυτούς αποτελεί παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος περί ισότητας.
Την εισήγηση της κυρίας Μαρίνου αναμένεται να υποστηρίξουν και οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι θα αναφέρουν στην τοποθέτησή τους στο ΣτΕ ότι επίδομα των 176 ευρώ δεν καταβάλλεται σε κανέναν υπάλληλο των υπηρεσιών του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share