Έξι εισαγγελείς για τις υποθέσεις διαφθοράς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Έξι εισαγγελείς για τις υποθέσεις διαφθοράς

Στο κυνήγι του οικονομικού εγκλήματος μπαίνουν από αύριο σήμερα εισαγγελείς οι οποίοι αναλαμβάνουν όλες τις υποθέσεις που συνδέονται με φαινόμενα.. διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος του Δημοσίου.
Οι έξι εισαγγελικοί λειτουργοί ορίστηκαν από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράϊκου για να στελεχώσουν το νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος που θα χειρίζεται κάθε υπόθεση οικονομικής φύσεως που αφορά το δημόσιο αλλά και εκείνες που διερευνώνται από το ΣΔΟΕ.Στόχος είναι η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ολοκλήρωση των ερευνών καθώς θα υπάρχει στενή συνεργασία με οικονομικούς επιθεωρητές και το ΣΔΟΕ αλλά και η δυνατότητα για άμεσες ενέργειες, όπως η υποβολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.
Με υποθέσεις που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σοβαρές, θα ασχολούνται στο εξής δύο εισαγγελείς οι οποίοι θα εργάζονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας και θα έχουν τακτικές συσκέψεις για τα βήματα στα οποία θα προχωρήσουν και με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας.
Ανάμεσα στις υποθέσεις που θα ανατεθούν στην ομάδα των έξι εισαγγελέων θα είναι αυτές που απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό την κοινή γνώμη όπως, οι προμήθειες στα νοσοκομεία, οι καταγγελίες για περίεργες συναλλαγές και ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς στο χώρο του ποδοσφαίρου, η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου κλπ.
Όλοι οι εισαγγελείς που θα απαρτίζουν το νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και θεωρούνται ιδιαίτερα ικανοί και εργατικοί.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας όρισε επίσης εισαγγελείς αρμόδιους για την ενδοοικογενειακή βία, Περιβάλλοντος και πολιτιστικών αγαθών στον οποίο θα υπάγονται μεταξύ άλλων θέματα καταπατήσεων, αρχαιοτήτων αλλά και υποβάθμισης της ζωής στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share