Ομιλία Δρούτσα στο Λος Άντζελες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία Δρούτσα στο Λος Άντζελες

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει την κρίση, τόνισε σε ομιλία του στο Λος Άντζελες ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σημειώνοντας ότι...μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν γίνει "ριζοσπαστικές και εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις".
Μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (World Affairs Council), ενός από τα μεγαλύτερα φόρουμ στην Αμερική για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Δρούτσας έδωσε μια συνοπτική εικόνα για το που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, μετά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, και παράλληλα παρουσίασε τις σημαντικότερες αλλαγές, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση μέσα στους τελευταίους μήνες.
Μίλησε για το νέο φορολογικό σύστημα, τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι η "αποκατάσταση της εμπιστοσύνης" στους κρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου, με αποφάσεις που θα χτυπήσουν τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση.
Ο υπουργός Εξωτερικών, επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα η πιο διαφανής χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας τα μέτρα ενθάρρυνσης της ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων, παρουσιάζοντας και τα "πολλά μοναδικά πλεονεκτήματα" της χώρας μας.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας, στον πράσινο τουρισμό και στη ναυτιλία, τονίζοντας το ανεκμετάλλευτο δυναμικό, αλλά και την ανεκμετάλλευτη περιουσία του κράτους.
Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ, σημείωσε ότι το δάνειο θα επιστραφεί στο ακέραιο, και έκανε αναφορά στην πρόσφατη τριμηνιαία έκθεσή τους, όπου καταγράφεται η "εντυπωσιακή έναρξη του προγράμματος" με τις "σημαντικές μεταρρυθμίσεις" και την "εντυπωσιακή πρόοδο", που επιτεύχθηκε.
Καταλήγοντας, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", για να προσθέσει ότι "έχουμε πλήρη επίγνωση" της κατάστασης, συνεχίζοντας την προώθηση των μεταρρυθμίσεων με κάθε σοβαρότητα, και αυτό "πρέπει να γίνει ορατό σε όλους", όπως είπε.
Τέλος, δεν παρέλειψε να προτρέψει τους παρισταμένους να επισκεφθούν την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα αλλάζει προς θετική κατεύθυνση.
Ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε επίσης στις "θεμελιώδεις αρχές" που διέπουν την ελληνική εξωτερική πολιτική, υπογραμμίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την Ονομασία της ΠΓΔΜ, την κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στο Λος Άντζελες, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με στελέχη της εκεί ελληνοαμερικανικής κοινότητας, με κορυφαίους παράγοντες του Χόλιγουντ, καθώς και με εκπροσώπους του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ θα επισκεφθεί το Μουσείο Getty και την έκθεση για το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share