Η Ουάσινγκτον δεν θα μετάσχει σε στρατιωτικά γυμνάσια στην Τουρκία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ουάσινγκτον δεν θα μετάσχει σε στρατιωτικά γυμνάσια στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ δεν θα μετάσχουν στα προβλεπόμενα αεροπορικά στρατιωτικά γυμνάσια που θα γίνουν τον Οκτώβριο στην Τουρκία, αν οι Ισραηλινοί αποκλειστούν από αυτά, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Σύμφωνα...
με τη μεγάλης κυκλοφορίας αυτή εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, η Ουάσινγκτον γνωστοποίησε στις τουρκικές στρατιωτικές αρχές ότι τα αμερικανικά καταδιωκτικά δεν θα μετάσχουν στα γυμνάσια "Αετός της Ανατολίας" αν η ισραηλινή αεροπορία δεν προσκληθεί στη διεθνή φάση αυτών των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, των άλλοτε στρατηγικών συμμάχων στην περιοχή, αντιμετωπίζουν εντάσεις μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού το χειμώνα του 2008-2009 στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς.

Οι σχέσεις τους υπέστησαν εξάλλου περαιτέρω πλήγμα μετά την έφοδο στις 31 Μαΐου ισραηλινών καταδρομέων στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Εννέα τούρκοι επιβαίνοντες σε ένα από τα πλοία του στολίσκου σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή.
Bookmark and Share