Νέες έρευνες για ομαδικούς τάφους στο Κόσοβο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες έρευνες για ομαδικούς τάφους στο Κόσοβο

Έρευνες σε δύο τοποθεσίες, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και σε ποιό βάθος, ομαδικοί τάφοι.

Οι αρχές του Κοσόβου ξεκινούν έρευνες σε δύο τοποθεσίες όπου πιθανολογείται ότι υπάρχουν ομαδικοί τάφοι με λείψανα θυμάτων του...πολέμου στο Κόσοβο ('98-'99), ανέφεραν σήμερα εκπρόσωποι τους.
Η μία τοποθεσία βρίσκεται λίγο βόρεια της Πρίστινας, δήλωσαν οι ίδιοι, αναφέροντας ότι «είναι πιθανό ο ένας τάφος να περιέχει λείψανα 26 Σέρβων, που θα βρεθούν σε βάθος περίπου 30 μέτρων, κοντά στο χωριό Κλέκα», όπως είπαν.
Βορειοδυτικά της πρώτης τοποθεσίας θα διερευνηθεί μία άλλη τοποθεσία, για τον ίδιο λόγο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω (δεύτερη) περιοχή σήμερα κατοικείται από Αλβανούς.
Χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν βρεθεί κονδύλια για να γίνονται εκσκαφές σε διάφορες περιοχές στο Κόσοβο, με σκοπό να διαπιστώνεται η ύπαρξη, ή μη, ομαδικών τάφων σε κάποιο βάθος. Γιαυτήν την διαδικασία ενδιαφέρονται και οι δύο πλευρές και οι Αλβανοί, όσο και οι Σέρβοι του Κοσόβου.
Σήμερα φέρονται ως «αγνοούμενοι» 1.800 Κοσοβάροι, εκ των οποίων οι χίλιοι είναι Αλβανοί.
Στον πόλεμο στο Κόσοβο, που τερματίστηκε μέσα στο 1999 με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς από το ΝΑΤΟ, έχασαν τη ζωή τους 13 χιλιάδες άνθρωποι.
Bookmark and Share