Μ. Χρυσοχοίδης: Οι πολυεθνικές φταίνε για την ακρίβεια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μ. Χρυσοχοίδης: Οι πολυεθνικές φταίνε για την ακρίβεια

Δ.Ε.Θ.

Επίθεση στις πολυεθνικές εταιρίες που δραστηροποιούνται στη χώρα μας εξαπέλυσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην..γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
«Υπάρχει μεγάλη στρέβλωση στην αγορά, η οποία προέρχεται κυρίως από το χώρο των πολυεθνικών εταιριών, που εφαρμόζουν άλλες πρακτικές στην Ελλάδα και άλλες στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως η ηγεσία του υπουργείου δεν θα δεχθεί παράνομες πρακτικές. «Θα πρέπει όλοι να σέβονται τη νομοθεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους βασικούς στόχους του είναι η σύσταση μέσα σε λίγους μήνες ενός κεντρικού χρηματοδοτικού εργαλείου, με ομπρελά το ΤΕΜΠΜΕ, κάτω από το οποίο θα βρεθούν όλα τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ταμείο επιχειρηματικότητας, η Jessica κτλ. «Το νέο επιτελικό, κεντρικό χρηματοδοτικό εργαλείο δεν θα έχει επιδοματικό χαρακτήρα αλλά χρηματοδοτικό», υπογράμμισε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, τόνισε ότι συντάσσεται αυτές τις μέρες και στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες όσο γίνεται πιο γρήγορα, ενώ ανέφερε πως ούτε αυτός θα είναι επιδοματικός, αλλά θα προωθεί την υγιή κινητροδότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share