Επιστολή-βόμβα για τα σκίτσα του Μωάμεθ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή-βόμβα για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Είχε στόχο δανέζικη εφημερίδα

Η έκρηξη που προκλήθηκε από παγιδευμένη επιστολή την... προηγούμενη εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης, είχε κατά πάσα πιθανότητα ως στόχο μια δανέζικη εφημερίδα η οποία είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ το 2005.
Η δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, το 2005, στην εφημερίδα Γίλαντς-Πόστεν πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Πρεσβείες της Δανίας πυρπολήθηκαν και τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πέρσι αποκαλύφθηκε ένα σχέδιο για την πραγματοποίηση επίθεσης εναντίον της εφημερίδας ενώ τον Ιανουάριο ο δημιουργός του πιο αμφιλεγόμενου σκίτσου γλίτωσε από μια επίθεση με τσεκούρι, μέσα στο σπίτι του, από έναν άνδρα που φέρεται να διατηρεί δεσμού με την Αλ Κάιντα.

«Είναι πιθανόν η εφημερίδα Γίλαντς-Πόστεν του Όρχους να ήταν ο στόχος», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Σβεν Φόλνταγκερ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τον Φόλνταγκερ ο δράστης είχε κατασκευάσει μια παγιδευμένη επιστολή που είχε ισχύ χειροβομβίδας. «Είμαστε σίγουροι ότι υπήρχε μόνο μία βόμβα, αυτή που εξερράγη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share