Απειλούν -και πάλι- με διακοπή διανομής πετρελαίου θέρμανσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Απειλούν -και πάλι- με διακοπή διανομής πετρελαίου θέρμανσης

Σε αναβρασμό βρίσκονται και πάλι οι πρατηριούχοι- έμποροι καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι καταγγέλλουν...καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων.

Το «μέτωπο» του πετρελαίου θέρμανσης άνοιξε και πάλι, με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) να συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή προκειμένου να αποφασίσει εάν η διανομή πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί κανονικά.

Απευθυνόμενη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η ΠΟΠΕΚ υποστήριξε ότι έχει ανακύψει μεγάλο πρόβλημα με τις επιστροφές, όχι μόνο με πρατηριούχους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και με εκείνους που έχουν προχωρήσει στην ρύθμιση των χρεών τους.

Αναφέρεται δε, συγκεκριμένη περίπτωση πρατηριούχου ο οποίος - σύμφωνα με τις καταγγελίες - δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ επειδή έχει υπόλοιπο 50 ευρώ από τη ρύθμιση χρέους που είχε κάνει.

Η ΠΟΠΕΚ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, όσοι έχουν φορολογική ενημερότητα θα παίρνουν τις επιστροφές. «Είναι γνωστό πως όποιος ρυθμίζει τα χρέη του, παίρνει φορολογική ενημερότητα. Κατόπιν αυτών η ΠΟΠΕΚ θεωρεί ότι ο κλάδος υφίσταται εν ψυχρώ εμπαιγμό από την ηγεσία του υπουργείου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share