Ζητούν μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ζητούν μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Ευρώπη και Ασία από κοινού στη διάρκεια συνόδου σε επίπεδο υψηλόβαθμο θα διατρανώσουν σε λίγες μέρες τη βούλησή τους να μεταρρυθμιστεί το ΔΝΤ, ώστε να γίνει πιο αξιόπιστο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Βεβαιώνουμε την κοινή μας φιλοδοξία να εκσυγχρονιστεί το ΔΝΤ και η διοίκηση του, να αυξηθεί η αξιοπιστία του, η αποτελεσματικότητά του", αναγράφεται στο...κοινό ανακοινωθέν της ΕΕ με την ASEM, που εκδόθηκε ύστερα από δύο ημέρες εργασιών στη βελγική πρωτεύουσα.
Οι 27 της ΕΕ και οι 48 της ASEM, λοιπόν, που αντιπροσωπεύουν το 60% του παγκόσμιου εμπορίου και του παγκόσμιου πληθυσμού θα κινηθούν συντονισμένα για να προωθήσουν τα αιτήματά τους στην προσεχή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 8 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.
Στην ASEM υπάγονται η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ιαπωνία και αναμένεται να συμπράξουν με τη Ρωσία, τη Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.
Αυτή η έκκληση συμπίπτει, χρονικά, με τις δημοσιονομικές δυσχέρειες πολλών, και ισχυρών, κρατών στον πλανήτη.
ΕΕ και ASEM συμφωνούν να δοθεί ισχυρότερη φωνή στο πλαίσιο του ΔΝΤ στις "αναδυόμενες" οικονομίες (δηλαδή να πάρουν αυτές ένα 5% από τα ποσοστά αντιπροσώπευσης των ισχυρών οικονομιών , αλλά και να διαφοροποιηθούν οι ισχύουσες σήμερα "ποσοστώσεις" στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share