Τσουνάμι στην Ινδονησία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τσουνάμι στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 108 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 αγνοούνται μετά το τοπικό τσουνάμι που...σημειώθηκε έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 7,7 βαθμών που έπληξε χθες Δευτέρα τα ανοιχτά της Σουμάτρα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο σεισμός, μεγέθους 7,7 βαθμών, έπληξε την περιοχή που βρίσκεται 78 χιλιόμετρα δυτικά του Νότιου Παγκάι στα νησιά Μενταουάι. Ο τοπικός αξιωματούχος Χέντρι Ντόρι Σατόκο δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Metro TV ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί φτάνουν τους 108, ενώ αγνοούνται 502 άνθρωποι.
Τα περισσότερα κτίσματα του παραλιακού χωριού Μπέτου Μόνγκα έχουν καταστραφεί, δήλωσε από τη μεριά του τοπικός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αλιείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το 80% των σπιτιών της περιοχής έχουν υποστεί ζημιές, ενώ τα αποθέματα τροφίμων είναι μικρά.
Η πληγείσα περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων δυτικά του Μπενγκούλου, στο νησί της Σουμάρτας και 280 χιλιόμετρα νότια του Παντάνγκ, σε μία τουριστική περιοχή της χώρας.Τοπικός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αλιείας δήλωσε ότι ο σεισμός κατέστρεψε τα περισσότερα κτίσματα του παραλιακού χωριού Μπέτου Μόνγκα και πρόσθεσε: "Από τους 200 ανθρώπους που ζουν στο χωριό έχουν βρεθεί μόνο οι 40, 160 είναι ακόμη αγνοούμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. "Έχουμε ανθρώπους που δηλώνουν στον τοπικό σταθμό των υπηρεσιών ασφαλείας ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα παιδιά τους, ότι παρασύρθηκαν"".
Στο νησί του Νότιου Πάγκαλ, τα κύματα διείσδυσαν σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές, ενώ στο Βόρειο Πάγκαλ τα κύματα έφθασαν στις στέγες των σπιτιών.

Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι μετά τον σεισμό χάθηκε κάθε επαφή με το τουριστικό σκάφος Southern Cross που μετέφερε 8-10 Αυστραλούς, μέλη της φιλανθρωπικής ένωσης SurfAid International. Ένα πλοίο και ένα αεροπλάνο λαμβάνουν μέρος στις έρευνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share