Στήριξη Βενιζέλου σε Χριστόφια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Στήριξη Βενιζέλου σε Χριστόφια

για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις περί Ελληνικής εισβολής στην Κύπρο το '74..

Πλήρη στήριξη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας παρείχε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει από ομιλία του κύπριου ηγέτη στη...Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την οποία εξίσωσε τις ευθύνες της Ελλάδας και της Τουρκίας για την εισβολή του 1974.
Κατά το ταξίδι του στη Λευκωσία ο έλληνας υπουργός είπε ότι από τη μακρά συζήτηση που είχε με τον κ. Χριστόφια «έφυγα με την καθαρή εντύπωση ότι αυτό που είπε στις ΗΠΑ είναι ότι το πραξικόπημα της χούντας σε βάρος του νομίμου πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που πλήγωσε την καρδιά της Κυπριακής Δημοκρατίας και που όλοι καταδικάζουμε, ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησε η Τουρκία για την εισβολή, για τον Αττίλα και για την συνεχιζόμενη έως σήμερα στρατιωτική κατοχή ενός μεγάλου τμήματος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτά είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα πράγματα και ο πατριωτισμός μας πρέπει να βασίζεται στην καλή και απροκατάληπτη γνώση της ιστορίας και στην καλή κατανόηση του συσχετισμού των δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share