"Πάρκο νέας παραλίας" ή καλύτερα .."πάρκο των σκύλων" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

"Πάρκο νέας παραλίας" ή καλύτερα .."πάρκο των σκύλων"

Είναι αλήθεια πως η ανάπλαση της παραλίας στη Θεσσαλονίκη κατά γενική ομολογία ήταν ένα καλαίσθητο και χρήσιμο για τους πολίτες έργο.
Από 'κει και πέρα όμως υπάρχουν μερικά θέματα που ο Δήμος θα έπρεπε να προσέξει λίγο περισσότερο..

Κατά καιρούς δεχόμαστε emails φίλων αναγνωστών που επισημαίνουν την άθλια εικόνα που δημιουργούν τα ατελείωτα περιττώματα σκύλων σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του γκαζόν,γύρω από δέντρα,κάτω από παγκάκια,μέσα στις παιδικές χαρές κλπ..
Η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω "φιλόζωων" θεωρούν πως ο χώρος -αν και στις σχετικές πινακίδες αναγράφεται πως απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους- είναι αποκλειστικά για την ..ανακούφιση των τετράποδων.
Η έλλειψη παιδείας καθώς και η έλλειψη αστυνόμευσης καθιστούν στην ουσία επίσης άχρηστους τους ειδικούς χώρους σκύλων(φωτογ.δεξιά) που ναι μεν έχουν προβλεφθεί αλλά κανείς δεν χρησιμοποιεί!
Τα ειδικά φτυαράκια,τα σακουλάκια κλπ απαραίτητα αξεσουάρ του κάθε κάτοχου σκύλου τα οποία στα πάρκα των ευρωπαικών πόλεων θεωρούνται αυτονόητα,εδώ αποτελούν είδος ..πολυτελείας.Το ίδιο σπάνια βέβαια είναι και η εικόνα των πολιτών και των μικρών παιδιών που μπορούν να ξεκουραστούν στα ίδια πάρκα,να παίξουν και να έρθουν σε επαφή με το ελάχιστο πράσινο της πόλης.
Μήπως η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή ή είναι πολύ απασχολημένη με τις κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο;

4 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα το δημιουργούνε κυρίως τα εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά. Ο δήμος θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δημιουργώντας ασφαλή κέντρα για αδέσποτα σκυλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΣΚΥΛΙΩΝ.ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απαγορευση εισόδου σκύλων είναι μόνο για τις Παιδικές Χαρές, όπως λέει και ο Νόμος 3170/2003.
    Αν ο Δήμος τοποθέτησε απαγορευτικές πινακίδες σε άλλα μέρη, ΑΙΘΑΙΡΕΤΕΙ.
    Επίσης οι συνοδοί των σκύλων πρέπει να τους έχουν υπό τον έλεγχο τους (λουρί) και να μαζεύουν τα περιττώματα.
    Επίσης ο ίδιος Νόμος προβλέπει για τους Δήμους πρόγραμμα καταφυγίου αδεσπότων.
    Ο δικός μας έκανε κάποια ενέργεια, με ιδιώτη στο Ζαγκλιβέρι, αλλά ατόνησε το σύστημα, μάλλον γιατί φάγανε τα λεφτά της επιχορήγησης.
    Τα δε τρία αυτοκίνητα/ασθενοφόρα που αγόρασαν, χρησιμοποιούνται για πιο παραγωγικές δουλειές (να τα στέλνουν να πληρώνουν λογαριασμούς στον ΟΤΕ Βαρδαρίου, ή να τρώνε τυρόπιτες στην Δημητρίου Γούναρη). Όχι βέβαια τα αυτοκίνητα, αλλά οι οδηγοί τους και μάλιστα φορώντας και τα σχετικά διακριτικά μπουφανάκια!
    Τα δε αδέσποτα της παραλίας, εκτός που είναι φιλικά με όλους, είναι και στειρωμένα (τα θηλυκά), κυρίως από ιδιώτες, οι οποίοι τα ταΐζουν και τα περιθάλπουν, υποκαθιστώντας για μια ακόμη φορά το "κράτος".
    Αυτά μετά λόγου γνώσεως, από τα τελευταία 26 χρόνια που έχω σκύλους και καταναλώνω 6-8 κιλά σακκουλάκια το χρόνο.
    Αυτή η ενέργεια μας, τουλάχιστον στο κομμάτι από Λεωφ.Νίκης μέχρι το Μακεδονία Παλλάς, έδειξε τον δρόμο και σε άλλους ζωόφιλους (και όχι φιλόζωους), για να είναι πιο προσεκτικοί με τα περιττώματα, τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ανεκπαίδευτοι φιλοζωώφιλοι, οι οποίοι κάθε μέρα βραδάκι καταλαμβάνουν το παρκάκι με το γκαζόν στο πάρκο του νέρου. Ως συνέπεια της συνεχούς χρήσης του χόρου και το ποδοβολητού του δικού τους, των παιδιών τους και των σκύλων τους, το γκαζόν τείνει να εκλείψει. Δε θέλει και πολύ μυαλό το να μετακινήσε ανά διαστήματα σε διαφορετικό μέρος, λίγο πάνω λιγο κάτω, για να αφήσεις το γκαζόν να ανακάμψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share