«Η επάνοδος της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια θα αυξήσει το κύρος της» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

«Η επάνοδος της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια θα αυξήσει το κύρος της»

Η επάνοδος της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια θα "αυξήσει το διεθνές της κύρος" και θα της επιτρέψει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει τις εκπομπές των...αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη, δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Στέφανο Σάγκλια.
"Η επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια θα επιτρέψει στην Ιταλία να βελτιώσει την κατάταξή της, το ρόλο και το κύρος της σε διεθνές επίπεδο", ανέφερε ο Σάγκλια.

"Θα μας επιτρέψει επίσης να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας βάσει του πρωτοκόλου του Κιότο και να βελτιώσουμε και να κάνουμε αποδοτικότερο το μίγμα ενεργειακών πηγών της χώρας", πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έγινε στην 50ή επέτειο από την ίδρυση του κέντρου έρευνας για την πυρηνική ενέργεια στην Καζάκια, κοντά στη Ρώμη. Το πρωτόκολο του Κιότο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2005 και εκπνέει το 2012, αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου διεθνώς.
Το Φεβρουάριο η Ιταλική κυβέρνηση κατάρτισε διάταγμα που επιτρέπει την επανέναρξη της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, παρά την ευρύτατη απόρριψη της πυρηνικής ενέργειας από το κοινό στη χώρα.
Η Ιταλία είχε απορρίψει την πυρηνική ενέργεια σε δημοψήφισμα που είχε διεξαχθεί πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, μετά το δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share