Ζημιές 160 εκατ. ευρώ -μέχρι στιγμής..- από τις εισηγμένες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ζημιές 160 εκατ. ευρώ -μέχρι στιγμής..- από τις εισηγμένες

Αναμένεται να φτάσουν τα 800 εκατομμύρια για το εξάμηνο..

Εβδομάδα αποτελεσμάτων αυτή που διανύουμε για το Χ.Α. Από χθες μέχρι και το τέλος του μήνα πυκνώνουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου με κυριότερες αυτές των..OΠΑΠ, Aegean (22/11) Τιταν, Φουρλής, Alpha Bank (23/11), Ελληνικά Πετρέλαια, Motor oil (24/11) και Σιδενόρ, Folli Follie (25/11).
Από τις 29 εταιρείες που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου προκύπτει, μεταξύ άλλων, καθίζηση στα αποτελέσματα με τις ζημιές να προσεγγίζουν τα 160 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι ζημιές θα αγγίξουν στο εξάμηνο τα 800 εκατ. ευρώ!

Τεχνικά, υποστηρίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Εμ. Χατζηδάκης ότι ο Γενικός Δείκτης δεν έσπασε ούτε την περασμένη εβδομάδα τα αναχώματα στήριξης που έχουν διαμορφωθεί από την πολύμηνη παραμονή του στα τρέχοντα επίπεδα. Η αγορά βρίσκεται σε μια μεγάλη συσσώρευση πλέον και οι τζίροι δεν φαίνονται ιδιαίτερα ικανοί να εκτονώσουν δυναμικά προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση την αγορά.
Πλέον η επικίνδυνη ζώνη για τους αγοραστές έχει μετατοπισθεί στις 1.475 μονάδες και παρά τη διάσπαση της στη συνεδρίαση της Τετάρτης δεν έδωσε κάποια δυνατότερη κίνηση προς το χαμηλό έτους (1383 μονάδες).
Από την άλλη πλευρά οι αγοραστές έχουν αναλώσει χρόνο χαμηλώνοντας τα όρια για την ενεργοποίηση ενός αξιόλογου αγοραστικού σήματος αφού οι κυριότεροι τεχνικοί δείκτες έχουν κατέλθει προς τις 1.520 μονάδες.
Σε αυτή την πολύ στενή ζώνη τιμών η πίεση σταδιακά φαίνεται να εκτονώνεται, η πτώση επιβραδύνεται καθώς οι εβδομαδιαίες αρνητικές διακυμάνσεις περιορίζονται. Θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι η αγορά βρίσκεται προ κάποιας μεγάλης ανοδικής εκτόνωσης η οποία δεν θα περιοριστεί στα επίπεδα του εύρους διακύμανσης αλλά θα «ανοίξει» το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη. Και στατιστικά οι τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες έχουν μεγάλη πιθανότητα αντίδρασης φαινόμενο το οποίο είναι συνεπές κατά τα δύο τελευταία χρόνια στο ΧΑ.
Bookmark and Share