Ιρλανδία: Τρίτη το 4ετές πρόγραμμα προσαρμογής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδία: Τρίτη το 4ετές πρόγραμμα προσαρμογής

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ότι οι χώρες της ζώνης ευρώ ετοιμάζουν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλέον για τη διάσωση της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό...οποίο δεν επικαλείται πηγή, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας θα προέρχεται από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης, αλλά η Βρετανία, η οποία δεν ανήκει στη ζώνη ευρώ, είναι έτοιμη να βάλει το χέρι στην τσέπη και να διαθέσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι ένα άλλο, μικρότερο σχέδιο, είναι τώρα υπό μελέτη και αφορά βοήθεια ύψους 45 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Ιρλανδία.
Η Σουηδία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο διμερούς δανείου
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο διμερούς δανείου προς την Ιρλανδία, εάν εάν η χώρα αυτή ζητούσε κάτι τέτοιο.
«Θα μπορούσε να υπάρξει μια διμερής βοήθεια. Περιμένουμε ν΄ακούσουμε περισσότερα από την ιρλανδική κυβέρνηση. Αισθανόμαστε ότι είμαστε πολύ κοντά με την Ιρλανδία και είμαστε πάντα έτοιμοι ν΄ακούσουμε και να βοηθήσουμε εάν μπορούμε να το κάνουμε», είπε στον ιρλανδικό ραδιοσταθμό RTE.
Σε άρθρο στην ιστοσελίδα του RTE αναφέρεται ότι ο Σουηδός πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα του έχει χορηγήσει διμερή δάνεια στην Ισλανδία και τη Λετονία.
Οσον αφορά το χαμηλό συντελεστή φορολόγησης για τις επιχειρήσεις στην Ιρλανδία, ο Ράινφελντ δήλωσε ότι «είναι απόφαση που πρέπει να πάρουν η κυβέρνηση και ο λαός της Ιρλανδίας».
Bookmark and Share