«Big Brother» στις τιμές των αγροτικών εφοδίων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Big Brother» στις τιμές των αγροτικών εφοδίων

Σε παρακολούθηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων προχωρά το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά την...έκδοση της Αγορανομικής Διάταξης αρ. 9 /2010 από τον υφυπουργό, Ντίνο Ρόβλια.
Οι τιμές των αγροτικών εφοδίων τίθενται σε καθεστώς παρακολούθησης (λιπάσματα, και αγροτικοί σπόροι, που προστίθενται στα φυτοφάρμακα).
Ειδικότερα, εντός έξι ημερών μετά τη δημοσίευση της Αγορανομικής Διάταξης στο ΦΕΚ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, υποχρεούνται να υποβάλουν τιμοκαταλόγους χονδρικής στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Το ίδιο θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση αυξομείωσης των τιμών των συγκεκριμένων ειδών, ενώ στις περιπτώσεις αυξήσεων των τιμών, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταρτίζουν αναλυτικό κοστολόγιο, που να δικαιολογεί τις αυξήσεις. Γενικά, κάθε αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων θα πρέπει στο εξής να αιτιολογείται.
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, σε δήλωση στους δημοσιογράφους, επισήμανε: «Από σήμερα οι τιμές των αγροτικών εφοδίων τίθενται υπό καθεστώς παρακολούθησης. Και μάλιστα, υπό καθεστώς ουσιαστικής παρακολούθησης. Οι αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται δεν θα εγκρίνονται και δεν θα γίνονται. Τα αγροτικά εφόδια συμμετέχουν καθοριστικά στο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Το κόστος αυτό μπορεί και πρέπει να συγκρατηθεί, για να προστατευθεί το εισόδημα τόσο του αγρότη όσο και του καταναλωτή. Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι θα μπει τάξη στην αγορά των αγροτικών εφοδίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share