Διπλή εκλογική άδεια και στον ιδιωτικό τομέα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Διπλή εκλογική άδεια και στον ιδιωτικό τομέα

Διπλή ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές, από μία έως και τρεις ημέρες κάθε φορά, υποχρεούνται να δώσουν όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εργαζομένων για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών τόσο στις 7 Νοεμβρίου όσο και στις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου.

Για όσους μισθωτούς εφαρμόζεται καθεστώς...εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας και οι οποίοι θα μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, θα χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, δικαιούνται άδεια δύο εργάσιμων ημερών.
Αυτοί που θα μετακινηθούν αποκλειστικά οδικώς σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών εργάσιμων ημερών με υπεύθυνη δήλωσή τους. Για όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση.
Οι μισθωτοί 5ημερης εβδομαδιαίας εργασίας που θα μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, δικαιούνται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας. Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο ημερών.
Για όσους η ημέρα εκλογών είναι και εργάσιμη, θεωρείται ως ημέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές πέραν των παραπάνω.
Bookmark and Share