Αποδυναμώνεται δημοσιογραφικά η φωνή της Θεσσαλονίκης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αποδυναμώνεται δημοσιογραφικά η φωνή της Θεσσαλονίκης.

Μόλις δύο μέρες μετά το δημοσίευμα του Greece Salonika για τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε ιδ.τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ήρθε πρώτο το ..Mega να το επιβεβαιώσει με τις δύο πρώτες απολύσεις στη Θεσσαλονίκη.

Οι φήμες που υπήρχαν -ειδικά για τα ανταποκριτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης- ξεκίνησαν ήδη να επαληθεύονται.
Συγκεκριμένα...η Τηλέτυπος Α.Ε.,ιδιοκτήτρια του τηλ.σταθμού Mega,προχώρησε την Πέμπτη σε απόλυση 2 δημοσιογράφων από το ανταποκριτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη επικαλούμενη περικοπές στο σταθμό.

Προς στιγμήν υπήρξε ανάκληση μιας εκ των δύο απολύσεων καθώς εκ των υστέρων εβημρώθηκε ο σταθμός για την συνδικαλιστικής ιδιότητα του "εργασιακού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΜ-Θ στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα" που κατέχει ο δημοσιογράφος Π.Σ. αλλά στη συνέχεια -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- η νομική υπηρεσία του σταθμού κατέληξε στο ότι δεν υφίσταται νομικό κώλυμα οπότε και η απόλυση θα πραγματοποιηθεί στις 31/12 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί...

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Mega την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε η απόλυση 20 εργαζομένων (εκ των οποίων οι δύο πρώτοι ήταν αυτοί της Θεσσαλονίκης) σε πρώτη φάση και η δραστική περικοπή του κόστους λειτουργίας σε όλα τα τμήματα.
Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικούς μήνες το Star Channel έκλεισε (εν μια νυκτί...) το γραφείο που διατηρούσε επί 15 χρόνια στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας στο δρόμο τους περίπου 20 υπαλλήλους..

Σε Αντ1 και Alpha τώρα και τα ανταποκριτικά τους γραφεία στη Β.Ελλάδα,οι σποραδικές απολύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ αναμένεται περαιτέρω δραστική μείωση προσωπικού το αμέσως προσεχές διάστημα..

Στον τηλεοπτικό σταθμό Alter -o οποίος διατηρεί και την πολυπληθέστερη εκπροσώπηση στη Θεσσαλονίκη- απολύσεις δεν έχουν γίνει, όμως το προσωπικό παραμένει απλήρωτο επί δύο μήνες ενώ οι φήμες μιλούν ακόμα και για διακοπή λειτουργίας του σταθμού πριν τα Χριστούγεννα..

Οι ίδιες φήμες - που μένει να δούμε κατά πόσο αληθεύουν - μιλούν και επιμένουν για οριστικό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης από τα Τηλεοπτικά δίκτυα Εθνικής εμβέλειας με κλείσιμο των ανταποκριτικών γραφείων στην πόλη εντός του 2011 εάν η συρρίκνωση των εσόδων κινηθεί στα επίπεδα των δύο τελευταίων μηνών..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share