Παρτίδα πόκερ... για την τύχη των δημοσίων υπαλλήλων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Παρτίδα πόκερ... για την τύχη των δημοσίων υπαλλήλων

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση αρέσουν πολύ τα παιχνίδια..
Δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά η στάση της τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το μέλλον των δημοσίων υπάλληλων, τη στιγμή που από την τρόικα το μήνυμα είναι απολύτως ξεκάθαρο και μιλά για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό...ασαφής μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση του κ. Πεταλωτή ο οποίος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι "όποια απόφαση έχουμε, την ανακοινώνουμε, τους στόχους μας τους τηρούμε απαρέγκλιτα".
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν νέα μέτρα που να περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη".
Ωστόσο υπουργός της κυβέρνησης, συγκεκριμένα ο κ. Μαγκριώτης, σε σχετική ερώτηση για τους δημοσίους υπαλλήλους στην πρωινή εκπομπή, "Πρώτη Γραμμή", του Σκάι, ανέφερε ότι "θα το δούμε". Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η απάντηση και του κ. Μηταράκη, αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας.
Ανατριχιαστική είναι η άποψη που κυκλοφορεί, μέσω του γνωστού "ανεμιστήρα", ότι "δεν μπορεί άνεργοι να είναι μόνο οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα". Ενδιαφέρον θα είχε οι υποστηρικτές της άποψης αυτής να μας πουν τι ακριβώς επιδιώκουν με το να διοχετεύουν δεξιά και αριστερά τη συγκεκριμένη άποψη. Εκτός αν ο στόχος είναι να χωρίσουν τους πολίτες σε δύο αντίπαλες ομάδες.
Σε κάθε περίπτωση, το "ναι μεν, αλλά" πρέπει να τελειώσει άμεσα και να δοθούν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκτίμηση του Ινστιτούτου Εργασίας ότι η ανεργία θα φτάσει στο 20%.
Εκτός και αν η παρτίδα του ιδιότυπου πόκερ της κυβέρνησης με τους πολίτες συνεχίζεται και μετά τις εκλογές και στη "μπάνκα" βρίσκονται πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους εσχάτως χρεώνονται όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share