Χρυσοχοΐδης: «Αναβαθμίζουμε την ενημέρωση των πολιτών με τη δυναμική των social media» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Χρυσοχοΐδης: «Αναβαθμίζουμε την ενημέρωση των πολιτών με τη δυναμική των social media»

«Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς να «ανοίξουν» την πληροφορία προς τον πολίτη, να ακούσουν τις κοινότητες, να...αναβαθμίσουμε την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή του», δήλωσε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σήμερα, στην ημερίδα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας με θέμα «Ποιος φοβάται τα social media?».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αναφέρθηκε στη σημασία, την αναγκαιότητα και τη μεγάλη διεισδυτικότητα των social media στη σύγχρονη πραγματικότητα και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την καλύτερη δικτύωση, και επαφή με τους πολίτες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Πρέπει να διώξουμε κάθε σκιά καχυποψίας και να χτίσουμε μια νέα «ταυτότητα» για το ρόλο της διοίκησης, του πολιτικού προσωπικού».
Ο Υπουργός στην ομιλία του, τόνισε: «Η απάντηση στο «φόβο» για τα social media, δεν μπορεί να είναι παρά περισσότερη φαντασία. Περισσότερη τόλμη. Περισσότερη διαφάνεια. Περισσότερος διάλογος. Περισσότερη πίστη στην ανάγκη όλων μας να επικοινωνούμε αυθεντικά σε μια περίοδο που η επικοινωνία μπορεί να αμβλύνει την ένταση και να την κατευθύνει σε δημιουργικά μονοπάτια. Αυτά της δημοκρατίας, του αλληλοσεβασμού και της συνευθύνης».
Επανέλαβε την πρόθεση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες. Η πλατφόρμα αυτή θα προσφέρει τη στήριξη και τις απαραίτητες πληροφορίες στους νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες, ενημερώνοντας και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου και διαμορφώνονται έτσι ώστε να παρέχουν πιο ελκυστικά και διαφανή κίνητρα για την απρόσκοπτη ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,«θέλουμε σε 2 χρόνια από σήμερα να έχουμε δημιουργήσει 50.000 νέες επιχειρήσεις από νέους, καινοτόμους επιχειρηματίες. Ένας φιλόδοξος στόχος που θα αλλάξει τη φύση, το χαρακτήρα, τη φυσιογνωμία και τα περιεχόμενα της οικονομίας μας».
«Είναι κρίσιμο να διατυπώσουμε σήμερα το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας» τόνισε ο Υπουργός. Ένα μοντέλο που δεν θα στηρίζεται στην εσωστρέφεια, στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας και στην απουσία καινοτομίας, στοιχεία που δημιούργησαν τη φούσκα της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share