Η χειρότερη χρονιά της 12ετίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η χειρότερη χρονιά της 12ετίας

για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Το 2010 αναδεικνύεται στη χειρότερη χρηματιστηριακή χρονιά από το 1998, με την αγορά μετοχών, παραγώγων και ομολόγων να βρίσκεται σε μια...στενωπό διαρκείας από τον Νοέμβριο του ’09, όταν η ελληνική οικονομία άρχισε να αποτελεί την γκρίζα ζώνη για τις υπόλοιπες 15 χώρες της Ευρωζώνης.
Απομένουν μόλις 9 συνεδριάσεις για να εκπνεύσει το 2010 και το Χ.Α. έχει παραδώσει «σάρκα και πνεύμα».
Με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί η ελληνική αγορά να αναμένει θαύματα όσο συνεχίζεται αυτή η απαξιωτική πορεία.
Επί της ουσίας, έχουν απονευρωθεί οι πιέσεις στις μετοχές του Ftse 20, ενώ οι εγχώριοι επενδυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν μια ανάκαμψη στο Χ.Α. «Ολα θα εξαρτηθούν από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας.
Μέχρι να φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης το Χ.Α. δεν έχει πολλές ελπίδες να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία». Αυτό δηλώνει ο κ. Δημήτρης Παπαριστείδης, σύμβουλος διοίκησης της Fortius ΑΧΕΠΕΥ.
Πρόσφατα ο αναλυτής της Citigroup Λάμπρος Παπαδόπουλος είχε εκφράσει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2012.
Για το ελληνικό Χρηματιστήριο, ο αναλυτής της Citigroup εκτίμησε ότι θα εξακολουθήσει και το 2011 να υποαποδίδει έναντι των υπόλοιπων αγορών της Β. Ευρώπης.
Bookmark and Share