«Κλεφτοπόλεμος» έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

«Κλεφτοπόλεμος» έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη

«Κλεφτοπόλεμος» άρχισε πριν από λίγο, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από ομάδες νεαρών που είχαν εισέλθει στους...χώρους του, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης. Οι νεαροί, βγήκαν ώς την Εγνατία, πετώντας πέτρες και μολότωφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στους χώρους του πανεπιστημίου.

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, είχε ξεκινήσει λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα. Οι συγκεντρωμένοι από την Καμάρα κινήθηκαν επί της Εγνατίας και πέρασαν έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην αυλή του πρώην υπουργείου και επειχείρησαν να ξηλώσουν κάγκελα της περίφραξης.

Η πορεία συνεχίστηκε επί της Αγίου Δημητρίου και της Ιασωνίδου, όπου σημειώθηκαν νέα μικροεπεισόδια, όταν διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές σε δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών.

Ακόμη, στη διάρκεια της πορείας, συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων. Η πορεία κατευθύνθηκε προς την Εγνατία και τα πανεπιστήμια, όπου οι νεαροί διαλύθηκαν, ενώ ένα μέρος τους κατευθύνθηκε προς το ΑΠΘ, για να συμμετάσχει σε συναυλία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που διοργάνωσαν φοιτητές του Ιδρύματος.πηγή Αγγελιοφόρος.
Bookmark and Share