Νέα οργάνωση με «παλιές» διασυνδέσεις; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Νέα οργάνωση με «παλιές» διασυνδέσεις;

Το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε νεοσύστατη τρομοκρατική ομάδα εξετάζουν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ, μετά την επιχείρηση θρίλερ που οδήγησε, το Σάββατο, στη σύλληψη έξι ατόμων και στον εντοπισμό μεγάλου αριθμού όπλων και εκρηκτικών

Το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε νεοσύστατη τρομοκρατική ομάδα που στο..πρόσφατο παρελθόν ίσως συνεργάστηκε με κάποιες από τις ήδη γνωστές, εξετάζουν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ, μετά την επιχείρηση θρίλερ που οδήγησε, το Σάββατο, στη σύλληψη έξι ατόμων από περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά και στον εντοπισμό μεγάλου αριθμού όπλων και εκρηκτικών.

ΕΛΑΣ και Αντιτρομοκρατική, οδηγούνται στο σενάριο αυτό καθώς με εξαίρεση τριών από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στις τρομοκρατικές οργανώσεις «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής», για τους υπόλοιπους δεν υπήρξαν στοιχεία που να τους συνδέουν με κάποια από τις γνωστές ομάδες του τρομοκρατικού χάρτη.

Η αρχική υποψία ότι οι συλληφθέντες ανήκαν στην «Σέχτα Επαναστατών» δεν επιβεβαιώθηκε, αφού η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ανεπισήμως, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για συνεργασία της «Σέχτας Επαναστατών» και των «Πυρήνων της Φωτιάς» χωρίς όμως να έχουν δημοσιοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία.

Πάντως, τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες παραπέμπουν ευθέως στη φωτογραφία με τον οπλισμό της «Σέχτας Επαναστατών», την οποία απέστειλε με την προκήρυξή της, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ,τον περασμένο Ιούλιο στην Ηλιούπολη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν επίσης με προσοχή το ενδεχόμενο κάποιοι από τους έξι να συνεργάζονταν με τις ομάδες στις οποίες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν οι τρεις από τους συλληφθέντες.

Οι έρευνες βέβαια στα όπλα συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν και σε ποιες ληστείες έχουν χρησιμοποιηθεί.

Διάχυτη είναι η εκτίμηση, τέλος, σε αστυνομικούς της ΕΛΑΣ ότι οι «έξι» ίσως προετοίμαζαν κάποια τρομοκρατική ενέργεια εν όψει των εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που φέτος, και εν μέσω τςη οικονομικής κρίσης, συμπίπτει με τις επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.enet ς
Bookmark and Share