Μικροεπεισόδια στα συλλαλητήρια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Μικροεπεισόδια στα συλλαλητήρια

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην...Πανεπιστημίου,στην Αθήνα, στο ύψος των Προπυλαίων, όπου ομάδες κουκουλοφόρων εξαπέλυσαν επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά και βόμβες κρότου- λάμψης. Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων. Λίγο πριν τις 16.30 ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας του Δικτύου Κοινωνικών Δικαιωμάτων και πολλών άλλων φορέων.
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί,και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μαθητές από περισσότερα από 60 σχολεία, καθηγητές και δάσκαλοι, οι σύλλογοι των οποίων αποφάσισαν στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση. Συμμετείχαν, επίσης, η ΕΔΟΘ και σύλλογοι εργαζομένων.


Νωρίτερα στην Αθήνα μερίδα συγκεντρωμένων εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από τη Βουλή και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και βόμβες κρότου- λάμψης. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Πανεπιστημίου και από εκεί έφθασαν στα Προπύλαια, με την ένταση να αποκλιμακώνεται.
Η πορεία είχε ξεκινήσει λίγο πριν τις 13.00 από τα Προπύλαια και ακολουθώντας τη διαδρομή από Πανεπιστημίου προς Σταδίου, κατευθύνθηκε στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρξαν μικρές εστίες έντασης. Διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Στη συνέχεια, κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων στη Σταδίου στο ύψος της Παλιάς Βουλής, ενώ έσπασαν και τις κάμερες ασφαλείας τραπεζών στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Ένταση σημειώθηκε στο ΑΤ Περιστερίου, όταν μαθητές που πραγματοποιούσαν πορεία, εκτόξευσαν πέτρες και αντικείμενα εναντίον του κτιρίου.
Bookmark and Share