Βουτιά στον τζίρο από τον τουρισμό το γ΄ τρίμηνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Βουτιά στον τζίρο από τον τουρισμό το γ΄ τρίμηνο

Αγορά και κυβερνητικό επιτελείο περίμεναν ως «μάνα εξ ουρανού» την κορύφωση της τουριστικής περιόδου το τρίτο τρίμηνο, αλλά η αύξηση των τζίρων ήταν ισχνή σε σχέση με την αρχή του καλοκαιριού, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφονται μεγάλες απώλειες...

Ταξιδιωτικά πρακτορεία, υπηρεσίες κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες είδαν τον τζίρο τους να...αυξάνεται μόλις 3,3% το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο Απριλίου - Μαϊου φέτος, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε βουτιά 26,2%. Ενδεικτικό της στασιμότητας στο τζίρο, είναι ότι πέρυσι η αύξηση από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο ήταν υπερδεκαπλάσια, 37,3%.

Οι αερομεταφορές αντίστοιχα είδαν το τζίρο τους να αυξάνεται κατά 11,2% σε τριμηνιαία βάση και να μειώνεται κατά 1,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι.

Αντίθετα, η ακτοπλοΐα κατάφερε να επιτύχει, έστω και με απώλειες, σημαντική τριμηνιαία αύξηση από τα εισιτήρια και τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών την περίοδο αιχμής Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, κατά 45,6% (από 56,1% πέρυσι). Σε ετήσια βάση πάντως και εδώ η πτώση ήταν σημαντική, στο 12,5%.
Bookmark and Share