JP Morgan: "Η αναδιάρθρωση χρέους μιας χώρας μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο ντόμινο" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

JP Morgan: "Η αναδιάρθρωση χρέους μιας χώρας μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο ντόμινο"


Η αναδιάρθρωση χρέους μίας χώρας της Ευρωζώνης θα προκαλέσει, κατά πάσα πιθανότητα, ντόμινο και δε θα λύσει τα προβλήματα της περιοχής, υποστήριξε σε συνέντευξή του σε..Ιταλική Εφημερίδα ο CEO της JP Morgan Jamie Dimon .
"Δε νομίζω ότι είναι η σωστή στρατηγική" ισχυρίσθηκε ο κ. Dimon. "Αν ένα ευρωπαϊκό κράτος χρεωκοπήσει και προβεί σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους του, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να σώσει τις τράπεζές της, που έχουν ομόλογα αυτού του κράτους". Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με το γεγονός ότι κατηγορούνται τράπεζες για τη χρεωκοπία κρατών. "Οι τράπεζες είναι αυτές που έχουν στην κατοχή τους τα περισσότερα από τα κρατικά ομόλογα" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο κ. Dimon πρότεινε τη δημιουργία ενός μηχανισμού στα πρότυπα της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που αποσκοπούσε στο να εμποδίζει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. από το να προβαίνουν σε αλόγιστες δαπάνες και να συσσωρεύουν μεγάλα χρέη