Θετικές εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό το 2011 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Θετικές εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό το 2011

βλέπει η Alpha Bank

Θετικές εξελίξεις στον τουρισμό της χώρας κατά το 2011 διαβλέπουν οι αναλυτές της Alpha Bank, αξιολογώντας τις..πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στον τομέα αυτό. Οι αναλυτές κρίνουν ως θετική την αδειοδότηση 300 νέων ξενοδοχειακών μονάδων μέσα στο 2010, καθώς και την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει νέα προγράμματα που αφορούν την επιχορήγηση της επιμήκυνσης της λειτουργίας των ξενοδοχείων σε πολλές τουριστικές περιοχές. Παράλληλα, θετικά αξιολογείται η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις στο 6% έναντι 13%, εκτιμώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού καθώς και οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο στην κρουαζιέρα.
Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι η ανάπτυξη που θα υπάρξει στο παγκόσμιο ΑΕΠ καθώς και αυτή που θα σημειώσουν οι σημαντικές χώρες προέλευσης του ελληνικού τουρισμού, θα ενισχύσουν το εγχώριο τουριστικό προϊόν.
Μάλιστα, επικαλούνται τα στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των αφίξεων του διεθνούς τουρισμού υπολογίζεται να αυξηθεί μεταξύ 4%-5% το 2011, έπειτα από την αύξησή τους κατά 6,7% το 2010.
Θεωρούν δε ότι η βελτίωση του ελληνικού μεριδίου στον παγκόσμιο τουρισμό θα βάλουν τέλος στη μείωσή του «το 2010 λόγω των δολιοφθορών που σημειώθηκαν εναντίον του ελληνικού τουρισμού στο εσωτερικό της χώρας και της και της απίστευτης δυσφημιστικής εκστρατείας εναντίον της Ελλάδος που σημειώθηκε από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2010».
Bookmark and Share