Μετά από 4 δεκαετίες, μειώνεται το υπόλοιπο των δανείων! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μετά από 4 δεκαετίες, μειώνεται το υπόλοιπο των δανείων!

Εκτιμήσεις, από τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι το 2011 θα είναι η πρώτη χρονιά, μετά από περίπου τέσσερις δεκαετίες, που όχι απλά θα σημειωθεί επιβράδυνση του ρυθμούς αύξησης των...χορηγήσεων, αλλά και μείωση του υπολοίπου τους, σε σχέση με το 2010.!
Μάλιστα, το αρνητικό πρόσημο θα είναι αρκούντως ανησυχητικό, καθώς εκτιμάται ότι το φετινό υπόλοιπο των δανείων θα υπολείπεται του περσινού κατά 10 δισ. ευρώ και πάνω. Το γεγονός, βεβαίως, μπορεί να καταδεικνύει, για μια ακόμα φορά την άρνηση των τραπεζών να εισρεύσουν ρευστότητα στην αγορά, καθώς δεν ...υπάρχει, από την άλλη όμως δείχνει και την συντηρητική στάση των ίδιων των καταναλωτών ως προς το δανεισμό.
Σε εποχές ύφεσης, το κοινό προτιμά να μαζέψει τις υποχρεώσεις του, να μειώσει τις δαπάνες του και να περιορίσει τις ανάγκες του, θέλοντας να επιβιώσει. Αλλά επειδή η αγορά λειτουργεί ως αλυσίδα, αυτή η στάση χτυπά σε όλη τη γκάμα της κατανάλωσης, εμβαθύνοντας την ύφεση.
Όπερ σημαίνει ότι η προσπάθεια εξόδου από αυτή γίνεται δυσκολότερη και ο οικονομικός κύκλος γίνεται ακόμα πιο φαύλος. Οι τραπεζίτες, πάντως, δηλώνουν σίγουροι για τη μείωση του υπολοίπου στα δάνεια τους το 2011
Bookmark and Share