“Χρειάζεστε 6% πρωτογενές πλεόνασμα…” - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

“Χρειάζεστε 6% πρωτογενές πλεόνασμα…”

Η Ελλάδα χρειάζεται να «τρέξει» ένα ( μόνιμο) πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης της τάξεως του 6% μόνο για να σταθεροποιήσει τον δείκτη χρέος/ ΑΕΠ, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στο 150%, στα τέλη του 2012, σημειώνουν οι...οικονομολόγοι της Citigroup και ειδικότερα ο επικεφαλής των οικονομολόγων κ. William Buiter.
Όμως, και η Citigroup στην έκθεση της – όπως και το Economist- επιμένει για την αναδιάρθρωση του χρέους λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι η πιο πιθανή χώρα που θα πάει σε αναδιάρθρωση τα 2-3 επόμενα χρόνια.
Όπως αναφέρει το μίγμα το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ( 9,6% του ΑΕΠ σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ και ύστερα από την αναθεώρηση ), το τεράστιο χρέος (φθάνει στο 141% του 2010, σύμφωνα με το ΔΝΤ) και οι φτωχές προοπτικές ανάπτυξης, καθιστούν την ελληνική δημοσιονομική περίπτωση την λιγότερο διατηρήσιμη μεταξύ των χωρών της περιφέρειας.
Κατά την άποψη της Citigroup, η αναδιάρθρωση και η επιμήκυνση είναι η λύση για να λυθεί το αναξιόχρεο των ομολογιακών εκδόσεων της Ελλάδας.
Bookmark and Share